top of page
Blood pressure monitor

MEDICINA MUNCII

fb0f54baff20191020324e7556.jpg

Medicina muncii

     Medicina muncii, (termen echivalent celui de Medicină industrială utilizat până în anii '60, este ramura medicinei care se ocupă cu menținerea sănătății la locul de muncă, incluzând profilaxia (prevenția) și tratamentul bolilor profesionale și a accidentelor de muncă și promovarea stării de sănătate, având în mod tradițional între obiectivele secundare menținerea și creșterea productivității și a integrării sociale în rândul angajaților. Din perspectivă teoretică specialitatea studiază relația om-muncă, vizând adaptarea omului la particularitățiile muncii efectuate și modalității de adaptare a muncii în interesul sănătății celor care o efectuează. Este o specialitate medicala de relație care presupune integrarea unor cunoștințe proprii multor altor specialități medicale. În prezent complexitatea crescândă a proceselor industriale moderne și înțelegerea aprofundată a rolului direct sau indirect al unei multitudini de factori în menținerea sănătății, necesită o activitate medicală specifică (de regulă susținută chiar la locul de muncă) pentru gestionarea adecvată a riscurilor profesionale (ex: expunere la noxe profesionale variate, ergonomia muncii, promovare a sănătății angajaților). Practica de medicina muncii pe teritoriul României este asigurată de medicii de medicina muncii. Medicul de medicina muncii este format în urma unui program de pregătire postuniversitară de 4 ani prin rezidențiat, în urma căruia susține examenul de specialitate. 

         Milena Medical Center  efectueaza examene de medicina muncii conform legislatiei in viguare H.G. 355/2007 ( Examen Medical la angajarea in munca, control medical periodic, examen medical la reluarea activitatii - concediu de odihna / concediu maternal ), si intocmim dosarul medical complet. Clinica noastra, efectueaza investigatii medicale complete, analiza factorilor de risc, asiguram consilierea angajatorului privind securitatea si sanatatea angajatilor la locul de munca, eliberam fisele de aptitudine si pentru a venii in sprijinul si nevoilor angajatorului, asiguram servicii de tip caravana prin efectuarea investigatiilor medicale direct la sediul societatii/firmei dumneavoastra.  Prin acest serviciu, clinica noastra propune doua pachete pentru efectuarea examenului medical obligatoriu la locul de munca, in functie de nevoile angajatorului oferim PACHETUL STANDARD de EXAMINARE, si PACHETUL PLUS+ pentru angajatorul cu diverse nevoi unde legislatia se aplica mai devreme si examinarea impune analize medicale complexe.

                Pentru a detaliere amanuntita a serviciului Medicina Muncii nu ezitati sa ne contactati prin FORMULARUL din sectiunea CONTACT a acestui website.

bottom of page