top of page
Doctor and Patient
gastroenterologia-badanie.webp
Gastro-1-1.webp

GASTROENTEROLOGIE

     Gastroenterologia este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, depistarea, diagnosticarea și tratarea bolilor tubului digestiv și ale organelor anexe (esofaguluistomaculuiduodenuluiintestinului subțirecolonuluificatuluivezicii biliarepancreasului ). Termenul de gastroenterologie cuprinde și hepatologiepancreatologieendoscopie digestivă.

   Medicul gastroenterolog are, de regulă, o viziune detaliată a fiziologiei tuturor organelor componente ale tubului digestiv, dar și a funcționării intestinale și a tractului gastro-intestinal. Buna motilitate a întregului sistem gastro-intestinal ajută, desigur, la menținerea unei digestii sănătoase, la îmbunătățirea capacității de absorbție a nutrienților și la eliminarea deșeurilor și a proceselor metabolice. 

În condițiile în care medicina face, în mod constant, progrese semnificative, prezentarea la specialistul gastroenterolog devine imperios necesară chiar de la primele manifestări neplăcute ale unei boli.

Așadar, nu evitați să apelați la sfatul calificat al unui medic gastroenterolog ori de câte ori veți simți senzații de arsuri pe esofag sau în capul pieptului, care constatați că se acutizează. Mai mult decât atât, greața, senzația de gust acru sau amar, vărsăturile, durerile abdominale, tulburările tranzitului intestinal, stările de balonare sau de oboseală sunt tot atâtea motive de a consulta medicul specialist în gastroenterologie.

Gastroenterologia este, cu siguranță, o ramură medicală care, prin metodele moderne de tratament, ajută pacienții să amelioreze simptomele sau să vindece anumite afecțiuni ale tubului digestiv, evitându-se, astfel, complicațiile.

6.SISTEMA-DE-ENDOSCOPIA-ELUXEO-7000.3-3.jpg

Echipa medicală a Fortius Medical are în portofoliul său o serie de opțiuni de ameliorare, tratare și vindecare moderne pentru o gamă completă de afecțiuni ale sistemului digestiv, cum sunt:

Refluxul gastro-esofagian, gastrita, ulcerul gastro-duodenal, diareea, constipația, boala Crohn, pancreatita, colecistita, cancerul gatric și esofagian, boala esofagiană Barret, polipii din colon, boli ale tractului biliar, colita, probleme metabolice și de nutriție, hepatita cronică, indiferent de stadiul evoluției bolii

bottom of page